30/11/2023

Ανταλλαγές αυτοκινήτων: Τα 5+1 SOS που πρέπει να γνωρίζετε

Ανταλλαγές αυτοκινήτων: Η έξυπνη επιλογή απόκτησης μεταχειρισμένου αυτοκινήτου που τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στη χώρα μας. Πρόκειται για μία διαδικασία κατά την οποία ιδιώτες ή επιχειρήσεις ανταλλάσσουν αυτοκίνητα, είτε ένα προς ένα, είτε ως μέρος της συναλλαγής. Δηλαδή, μπορούν να μην περιλαμβάνουν καθόλου χρήματα ή η ανταλλαγή να αφορά κάποιο ποσό και αυτοκίνητο για ένα άλλο αυτοκίνητο. Όμως, οι ανταλλαγές αυτοκινήτων περιλαμβάνουν κάποια απλά βήματα ώστε να διασφαλίσετε ότι θα γίνουν με ασφάλεια, αξιοπιστία και χωρίς απρόοπτα. Για να σας διευκολύνουμε, στο παρόν άρθρο έχουμε καταγράψει 5+1 tips ώστε να εξασφαλίσουμε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Δείτε λοιπόν τα σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας και να εστιάσετε σε αυτά.

#1. Επιθεώρηση του προς ανταλλαγή αυτοκινήτου

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Το Νο 1 που πρέπει να ελέγχετε κατά τις ανταλλαγές αυτοκινήτων, είναι το… ίδιο το αυτοκίνητο που θα παραλάβετε. Μην σας εντυπωσιάζει η εξωτερική του εικόνα που πιθανότατα θα είναι στην εντέλεια. Αλλού είναι τα βασικά! Εξετάστε μεθοδικά και διεξοδικά την κατάσταση του κινητήρα, του χειριστηρίου, των ελαστικών, του συστήματος φρένων και των υπόλοιπων βασικών συστημάτων. Εάν δεν είστε γνώστης, θα ήταν χρήσιμο να φέρετε μαζί σας έναν μηχανικό για την επιθεώρηση του αυτοκινήτου. Σε καμία περίπτωση μην ανταλλάξετε αυτοκίνητο με κάποιον που δεν επιτρέπει να ελέγξετε το όχημα με άτομα της επιλογής σας.

#2. Επίσημα έγγραφα, πιστοποιητικά και βιβλίο Service

Λάβετε όλα τα επίσημα έγγραφα και πιστοποιητικά από τον τρέχοντα ιδιοκτήτη καθώς και το αναλυτικό ιστορικό του Service του αυτοκινήτου. Ασφαλώς, το ίδιο θα πρέπει να γίνει και από εσάς προς την απέναντι μεριά. Αν εντοπίσετε μη αυθεντικές σφραγίδες ΚΤΕΟ και συνεργείων ή μη εργοστασιακό βιβλίο Service, μην προχωρήσετε σε αγορά. Η Koilakos Carpark, κατά τις ανταλλαγές ή τις πωλήσεις μεταχειρισμένων, προσφέρει εγγύηση χιλιομέτρων, με πλήρες ιστορικό συντήρησης και εγγύηση ατρακάριστου.

#3. Έλεγχος άδειας κυκλοφορίας και λοιπών υποχρεώσεων

Επιβεβαιώστε πως η άδεια κυκλοφορίας είναι αυθεντική και ότι δεν εκκρεμούν ανοιχτές υποχρεώσεις ή οφειλές. Κάποιες από αυτές μπορούν να είναι: ο έλεγχος ΚΤΕΟ και κάρτας καυσαερίων, τα τέλη κυκλοφορίες, η ασφάλεια του Ι.Χ., κάποιο πρόστιμο για παράβαση του Κ.Ο.Κ. ακόμα και η εκκρεμότητα παράδοσης πινακίδων κυκλοφορίας!

#4. Συμφωνία ανταλλαγής αυτοκινήτων

«Κλειδί» στις ανταλλαγές αυτοκινήτων είναι το να συντάξετε μια γραπτή συμφωνία ανταλλαγής που να περιλαμβάνει τα πάντα. Δηλαδή, όλες τις συμφωνημένες λεπτομέρειες της συναλλαγής, τα στοιχεία των συναλλασσομένων, τις περιγραφές των οχημάτων και την τρέχουσα αξία τους.

#5. Επικοινωνία με την ασφαλιστική σας εταιρεία

Ελάτε σε επαφή με τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο και ενημερώστε τον για την ενέργειά σας. Ενημερωθείτε τόσο από την τρέχουσα ασφαλιστική σας, όσο και από την επικείμενη για πιθανές εκκρεμότητες και παραμέτρους που ίσως αγνοείτε.

+1. Μια (οδηγική) δοκιμή θα σας πείσει

Όταν μπορεί να γίνει Test Drive, τότε τα πάντα είναι πιο εύκολα! Στις ανταλλαγές αυτοκινήτων, πρέπει να υπάρχει εκατέρωθεν εμπιστοσύνη, ειλικρίνεια και εντιμότητα. Καλοί οι έλεγχοι, χρήσιμες οι εγγυήσεις αλλά όλα περισσεύουν όταν υπάρχει η δυνατότητα δοκιμής! Εκεί και μόνο εκεί θα καμφθούν οι αναστολές ή θα προκύψουν οι ενστάσεις. Έχετε κατά νου πως η Koilakos Carpark, προσφέρει δυνατότητα Test Drive του αυτοκινήτου της επιλογής σας. Τι έχετε να κάνετε; Απλώς να συμπληρώσετε την ακόλουθη φόρμα ενδιαφέροντος.

Ανταλλαγές αυτοκινήτων στην Koilakos Carpark

Για μια θετική εμπειρία ως προς την ανταλλαγή αυτοκινήτου, η Koilakos Carpark αποτελεί μονόδρομο. Η διαδικασία είναι πιο γρήγορή, απλή και αξιόπιστη από οπουδήποτε αλλού, με όλα τα πιστοποιητικά και τις απαραίτητες εγγυήσεις για όλα μας τα μοντέλα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να έρθετε στις εγκαταστάσεις μας. Εκεί, το έμπειρο προσωπικό μας θα ελέγξει το Ι.Χ. σας και θα επιβεβαιώσει πως είναι ατρακάριστο, το κοντέρ αναγράφει τα πραγματικά χιλιόμετρα και διαθέτει πλήρες βιβλίο συντήρησης. Σε χρόνο dt θα προχωρήσει σε καταγραφή του αυτοκινήτου σας και θα σας δώσει άμεσα μια προσφορά ανταλλαγής. Ασφαλώς, μπορείτε να έχετε μαζί και τον δικό σας μηχανικό για να ελέγξει με τη σειρά του το προς ανταλλαγή μοντέλο της επιλογής σας. Σας περιμένουμε στην έκθεσή μας, να μας γνωρίσετε από κοντά, να κάνουμε την καταγραφή, να σας δώσουμε την προσφορά μας ή να εξετάσουμε πιθανές εναλλακτικές.

Κέντρο Μεταχειρισμένων Koilakos Carpark

Καλλιθέα: Λ. Συγγρού 330 | Τηλέφωνο: 210 90 15 100

Νέα Σμύρνη: Λεωφ. Συγγρού 169 | Τηλέφωνο: 210 93 57 030

Ανακαλύψτε περισσότερα για την εταιρεία Koilakos στο www.koilakos.gr/carpark/ ή ακολουθήστε τη σε Facebook & Instagram.

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο «Ανταλλαγές αυτοκινήτων: Τα 5+1 SOS που πρέπει να γνωρίζετε»;

Διαβάστε περισσότερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα άρθρα που σε αφορούν στο KoilakosBlog ή ακολουθήστε μας στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε επίσης

Άλλα σχετικά άρθρα:

Υβριδικό αυτοκίνητο & μεταχειρισμένο: τι πρέπει να προσέξετε
Service αυτοκινήτου: 4+1 συμβουλές για τον ετήσιο έλεγχό του
Οικογενειακό αυτοκίνητο: 5 συμβουλές για την καλύτερη αγορά
Εγγυημένα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από την Koilakos Carpark
Έλεγχος μεταχειρισμένου αυτοκινήτου: Τί περιλαμβάνει;
Μικρά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα: Οι 4+1 πιο value for money επιλογές
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με χαμηλή κατανάλωση: 4+1 προτάσεις
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με δόσεις: Τι πρέπει να προσέξω;
Αυτοκίνητο με πετρέλαιο το 2023: Φυσικά, αξίζει!
Μικρά τζιπ μεταχειρισμένα & τα πλεονεκτήματά τους
Τι μεταχειρισμένο αυτοκίνητο να πάρω (2023);
ŠKODA Service - Φανοποιείο στην Koilakos S.A: Η 1η σας επιλογή
EVBOX: Έξυπνοι σταθμοί ηλεκτρικής φόρτισης & λογισμικό
Εκδρομή στην Πάρο με το ŠKODA ENYAQ iV 80 από την Koilakos S.A.
ŠKODA KAROQ (2022): 7+1 λόγοι για να το κάνετε δικό σας!
Αυτόματα αυτοκίνητα και τα πλεονεκτήματά τους
ŠKODA SUV 2022 με την εγγύηση Koilakos
Καλοκαιρινός έλεγχος αυτοκινήτου
Leasing αυτοκινήτου και τί να προσέξετε
Πώς μπορείς να αγοράσεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο χωρίς... πονοκεφάλους;
6 Λόγοι που αξίζει να αγοράσεις καινούργιο αυτοκίνητο!
Η σημασία του service στη σωστή ώρα και η φανοποιία: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις μετά το ατύχημα
Φόρτωση φόρμας επικοινωνίας