01/09/2023

Αυτοκίνητο με πετρέλαιο το 2023: Φυσικά, αξίζει!

Αυτοκίνητο με πετρέλαιο ή βενζίνη; Ένα ερώτημα που ίσως προβληματίζει κι εσάς, στην περίπτωση που σκέφτεστε να προχωρήσετε σε αγορά μεταχειρισμένου. Τελικά συμφέρει ένα πετρελαιοκίνητο, παρά την αυξημένη τιμή του; Πότε ξεκινά η απόσβεσή του κόστους του; Μήπως τα κόστη συντήρησης είναι υψηλότερα σε σύγκριση με ένα βενζινοκίνητο μοντέλο; Όλα αυτά τα εύλογα ερωτήματα και πολλά άλλα υπάρχουν στο μυαλό κάθε υποψήφιου αγοραστή. Εμείς, για να σας διευκολύνουμε, θα κάνουμε το εξής: θα πιάσουμε έναν έναν τους προβληματισμούς σας για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα αν όντως αξίζει ένα αυτοκίνητο με diesel. Το αν τελικά θα το προτιμήσετε όμως θα το αποφασίσετε εσείς. Πάμε να ξεκινήσουμε!

Αυτοκίνητο με πετρέλαιο και έξοδα μετακίνησης

Αυτή είναι μια κατηγορία όπου το αυτοκίνητο με πετρέλαιο έχει σαφές πλεονέκτημα. Αντικειμενικά. Αν καθημερινά διανύετε περισσότερα από 50 χιλιόμετρα, δεν υπάρχει καμία μα καμία αμφιβολία. Το αυτοκίνητο με πετρέλαιο είναι καλύτερο από το βενζινοκίνητο. Αποτελεί τη σοφότερη κίνηση καθώς η μέση κατανάλωση είναι ακόμα και 30% (!) χαμηλότερη από αυτήν που έχουν οι βενζινοκινητήρες. Εκτός από τη χαμηλότερη κατανάλωση όμως, υπάρχει και κάτι ακόμα πιο προφανές: Το κόστος ανά λίτρο του καυσίμου. Αυτή τη στιγμή (Αύγουστος 2023), η μέση τιμή της βενζίνης στην Αττική είναι 1,86€/ λίτρο. Την ίδια στιγμή, η αντίστοιχη του diesel κυμαίνεται στο 1,59€/ λίτρο. Είναι εμφανές ότι η διαφορά σε κατανάλωση αλλά και κόστος ανά λίτρο είναι σημαντική.

Αυτοκίνητο με πετρέλαιο και κόστος αγοράς

Μια ακόμα κατηγορία όπου υπάρχει δεδομένα ο νικητής. Παραδοσιακά, ένα αυτοκίνητο με πετρέλαιο είναι σαφώς ακριβότερο από ένα με βενζίνη. Η διαφορά μάλιστα δεν είναι αμελητέα, αλλά κάτι ανάμεσα σε 1.000 – 2.500 ευρώ. Χάρη στη μεγάλη διαφορά όμως στα έξοδα μετακίνησης, η απόσβεση δεν θα αργήσει να έρθει. Το θέμα είναι πόσο μακροπρόθεσμες ή βραχυπρόθεσμες είναι οι ανάγκες και οι προσδοκίες σας.

Αυτοκίνητο με πετρέλαιο και μεταπωλητική αξία

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι στον τομέα αυτό υπάρχει κάποια ισορροπία. Ρίχνοντας μια ματιά στην αγορά των μεταχεισμέρισμένων, θα δείτε ότι η πλάστιγγα γέρνει οριακά υπέρ των diesel. Ένα αυτοκίνητο με πετρέλαιο διατηρεί τη μεταπωλητική αξία του ελαφρώς πιο ψηλά από εκείνη των βενζινοκίνητων. Βέβαια η διαφορά είναι οριακή και ίσως και μεταβλητή. Για την ώρα, το πετρέλαιο δείχνει πάντως να έχει το προβάδισμα, έστω και στο νήμα.

Αυτοκίνητο με πετρέλαιο και περιβάλλον

Ας συμφωνήσουμε ότι τουλάχιστον όσον αφορά το περιβάλλον, ούτε το αυτοκίνητο με πετρέλαιο ούτε το βενζινοκίνητο είναι σαν τα ηλεκτρικά. Βέβαια έχουν κι αυτά τα υπέρ και τα κατά τους, αλλά αυτό θα το αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο. Ανάμεσα στα δύο πάντως και σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του οργανισμού Transport & Environment (T&E), τα diesel είναι σαφώς πιο ‘πράσινα’ από τους βενζινοκινητήρες.

Το δικό σας αυτοκίνητο με πετρέλαιο σας περιμένει στην Koilakos Carpark!

Αν οδηγείτε αρκετά και καλύπτετε περισσότερα από 16.000 χμ. τον χρόνο καθώς επίσης και αν σκοπεύετε να κρατήσετε το Ι.Χ. σας για πολλά χρόνια, τότε προτιμήστε αυτοκίνητο με πετρέλαιο. Αποτελεί την ιδανική επιλογή και η απόσβεσή του θα έρθει πολύ νωρίτερα απ’ όσο περιμένατε να έρθει. Στην Koilakos Carpark θα βρειτε σίγουρα το αυτοκίνητο με πετρέλαιο που επιθυμείτε.. Σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε περισσότερα για κάποιο αυτοκίνητο με πετρέλαιο από τα διαθέσιμα μοντέλα μας, ανάμεσα στις 24 μάρκες μεταχειρισμένων που διαθέτουμε, τότε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας! Οι άνθρωποί μας είναι πάντα εδώ για να σας εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προτείνοντας λύσεις με βάση τις ανάγκες σας.

Koilakos Carpark

www.koilakos.gr

Λεωφόρος Συγγρού 169, 17121 Νέα Σμύρνη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210.9357.030

Ώρες λειτουργίας: 08.00 - 17.00

Facebook: Koilakos Carpark

Instagram: Koilakos Carpark

 

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο «Αυτοκίνητο με πετρέλαιο το 2023: Φυσικά, αξίζει»;

Διαβάστε περισσότερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα άρθρα που σας αφορούν στο KoilakosBlog.

Διαβάστε επίσης

Άλλα σχετικά άρθρα:

Υβριδικό αυτοκίνητο & μεταχειρισμένο: τι πρέπει να προσέξετε
Service αυτοκινήτου: 4+1 συμβουλές για τον ετήσιο έλεγχό του
Οικογενειακό αυτοκίνητο: 5 συμβουλές για την καλύτερη αγορά
Εγγυημένα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από την Koilakos Carpark
Έλεγχος μεταχειρισμένου αυτοκινήτου: Τί περιλαμβάνει;
Μικρά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα: Οι 4+1 πιο value for money επιλογές
Ανταλλαγές αυτοκινήτων: Τα 5+1 SOS που πρέπει να γνωρίζετε
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με χαμηλή κατανάλωση: 4+1 προτάσεις
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με δόσεις: Τι πρέπει να προσέξω;
Μικρά τζιπ μεταχειρισμένα & τα πλεονεκτήματά τους
Τι μεταχειρισμένο αυτοκίνητο να πάρω (2023);
ŠKODA Service - Φανοποιείο στην Koilakos S.A: Η 1η σας επιλογή
EVBOX: Έξυπνοι σταθμοί ηλεκτρικής φόρτισης & λογισμικό
Εκδρομή στην Πάρο με το ŠKODA ENYAQ iV 80 από την Koilakos S.A.
ŠKODA KAROQ (2022): 7+1 λόγοι για να το κάνετε δικό σας!
Αυτόματα αυτοκίνητα και τα πλεονεκτήματά τους
ŠKODA SUV 2022 με την εγγύηση Koilakos
Καλοκαιρινός έλεγχος αυτοκινήτου
Leasing αυτοκινήτου και τί να προσέξετε
Πώς μπορείς να αγοράσεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο χωρίς... πονοκεφάλους;
6 Λόγοι που αξίζει να αγοράσεις καινούργιο αυτοκίνητο!
Η σημασία του service στη σωστή ώρα και η φανοποιία: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις μετά το ατύχημα
Φόρτωση φόρμας επικοινωνίας