05/03/2024

Οικογενειακό αυτοκίνητο: 5 συμβουλές για την καλύτερη αγορά

Πώς να επιλέξω οικογενειακό αυτοκίνητο; Μια αρκετά περίπλοκη ερώτηση, καθώς περιλαμβάνει μια πληθώρα παραμέτρων που δεν έχουν να κάνουν αποκλειστικά με εσάς. Η επιλογή οικογενειακού αυτοκινήτου είναι μια πολύ σημαντική απόφαση που επηρεάζει την καθημερινότητα και την ασφάλεια της οικογένειάς σας. Στο παρόν άρθρο, θα διαβάσετε 4+1 tips που θα σας βοηθήσουν να βρείτε το ιδανικό οικογενειακό αυτοκίνητο αλλά και κάποιες προτάσεις εγγυημένες μοντέλων προς αγορά για να σας λύσουμε τα χέρια!

#1 Καθορίστε τις ανάγκες σας

Πριν να καταλήξετε στο αυτοκίνητο που θα αγοράσετε, λάβετε υπόψιν τις ανάγκες σας και τις ανάγκες των μελών της οικογενείας. Υπολογίστε για πόσα άτομα θέλετε χώρο, ποιες καθημερινές διαδρομές θα κάνετε και ποιες δραστηριότητες σκοπεύετε να κάνετε με το αυτοκίνητο.

#2 Κάντε έρευνα αγοράς

Μην αφήσετε τίποτα στην τύχη, ανεξαρτήτως από το αν η αγορά αφορά μεταχειρισμένο ή καινούριο οικογενειακό αυτοκίνητο. Λάβετε όσες περισσότερες προσφορές μπορείτε για το ίδιο μοντέλο ή και διαφορετικά μοντέλα αυτοκινήτων που συμβαδίζουν με τις ανάγκες σας. Συγκρίνετε τιμές και αναζητήστε πληροφορίες σχετικά με την αξιοπιστία, την ασφάλεια, την κατανάλωση καυσίμου και τις επιδόσεις τους.

#3 Ορίστε το μπάτζετ σας

Καθορίστε έναν λογικό προϋπολογισμό για την αγορά του αυτοκινήτου σας και προσπαθήστε να μην παρεκκλίνετε πολύ από αυτόν. Συμπεριλάβετε τόσο την αρχική αγοραστική αξία όσο και τα μελλοντικά έξοδα συντήρησης, ασφάλισης και καυσίμων. Υπολογίστε ακόμα και τη μεταπωλητική του αξία, για όταν θα θελήσετε να το αντικαταστήσετε.

#4 Αξιολογήστε την ασφάλειά του

Επιλέξτε ένα οικογενειακό αυτοκίνητο που προσφέρει υψηλά επίπεδα ασφάλειας, με τα δημοφιλέστερα συστήματα ασφαλείας όπως: αερόσακους, ABS, συστήματα προειδοποίησης διάσπασης προσοχής, παραμονής λωρίδας και λοιπά. Η ασφάλεια είναι, μακράν του δεύτερου, ο πλέον σημαντικός παράγοντας, ειδικά όταν πρόκειται για τη μεταφορά της οικογένειας.

#4+1 Ζητήστε Test drive

Πριν την τελική απόφαση ζητήστε να κάνετε μια δοκιμή οδήγησης στα μοντέλα που σας ενδιαφέρουν. Το Test drive σας δίνει μια πρώτη εικόνα για την οδηγική εμπειρία, την άνεση και τις επιδόσεις του αυτοκινήτου. Αν κάτι δεν ταιριάζει με εσάς και τις οικογενειακές σας ανάγκες, θα το καταλάβετε από τα πρώτα λεπτά!

Οι προτάσεις της Koilakos Carpark για μεταχειρισμένο οικογενειακό αυτοκίνητο

AUDI Q2 1.0 TFSI ULTRA: Μια επιλογή ενός premium SUV, σχετικά μικρών διαστάσεων και 100% compatible με τις ανάγκες μιας μικρής οικογένειας (μέχρι 4 άτομα). Είναι ένα ευπαρουσίαστο μικρομεσαίο crossover με σύγχρονες τεχνολογίες, κορυφαίο ποιοτικά και με επαρκείς χώρους.

ŠKODA KAROQ 1.6 TDI AMBITION: Ένα πανέμορφο αισθητικά SUV που θα σας κάνει να ψάχνετε για ψεγάδια και να μη βρίσκετε. Το Karoq διαθέτει αρμονικό αμάξωμα με καθαρές αυστηρές γραμμές και σκληρά αλλά πολύ αναπαυτικά καθίσματα. Μολονότι κατασκευαστικά ψηλό, έχει λογικές κλίσεις στις στροφές και τα περιθώρια πρόσφυσης προσδίδουν την απόλυτη αίσθηση ασφάλειας.

SUZUKI VITARA 1.6 GL: Ένα SUV που αποτελεί επί σειρά ετών το σταθερό best-seller της Suzuki. Ιδανικό για πολυμελείς οικογένειες, με ιδανικούς χώρους και μεγάλη άνεση στην καμπίνα. Προσεγμένο σε κάθε λεπτομέρεια συνδυάζει αρμονικά δυναμικές επιδόσεις και εκλεπτυσμένο σχεδιασμό προσφέροντας ένα ακαταμάχητο αποτέλεσμα.

Οι προτάσεις της ŠKODA Koilakos για καινούριο οικογενειακό αυτοκίνητο

ŠKODA KAMIQ: Το τέλειο crossover που συνδυάζει τον δυναμισμό ενός SUV με την πρακτικότητα ενός city car. Αποπνέει δυναμισμό και αυτοπεποίθηση, διαθέτοντας εξαιρετική ευρυχωρία, ελκυστικό design και ψηφιακή τεχνολογία αιχμής. Την ίδια ώρα, η ασφάλεια παραμένει σε πρώτο πλάνο με καινοτόμα συστήματα υποβοήθησης ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας για την προστασία οδηγού και επιβατών.

ŠKODA KODIAQ: Ένα κομψό SUV με δυναμικές καμπύλες και στιβαρή εμφάνιση που το καταδικάζουν να ξεχωρίζει. Διαθέτει επτά καθίσματα και πολύ μεγάλο χώρο αποσκευών, καθιστώντας το ιδανικό για πολυμελείς οικογένειες. Περιττό να αναφέρουμε ότι υπάρχει άπλετος χώρος στα μπροστινά καθίσματα και στα καθίσματα της δεύτερης σειράς.

ŠKODA ENYAQ iV: Ένα κορυφαίο 100% ηλεκτρικό SUV με έμφαση στην ευρυχωρία και τον άνετο χώρο των αποσκευών. Η ποιότητα στην κατασκευή και οι αναρίθμητοι πρακτικοί αποθηκευτικοί χώροι ισοδυναμούν με εγγύηση άνεσης. Το Enyaq διαθέτει ένα πλήθος έξυπνων και καινοτόμων λύσεων, με διαισθητικό χειρισμό.

Στην Koilakos θα βρείτε τη λύση για μεταχειρισμένο ή καινούριο οικογενειακό αυτοκίνητο!

Επισκεφθείτε το ταχύτερο δυνατό τις εγκαταστάσεις μας και ανακαλύψτε από κοντά την πλούσια γκάμα μας. Θα χαρούμε να σας κατατοπίσουμε τόσο σχετικά με το τι αυτοκίνητο να πάρετε, αλλά και για τον τρόπο χρηματοδότησής του, ώστε να ταιριάξει ιδανικά με τις ανάγκες σας.

 

Koilakos Carpark

http://www.koilakos.gr/carpark

Λεωφόρος Συγγρού 169, 17121, Νέα Σμύρνη

Ώρες λειτουργίας: Δευ-Παρ 09:30-20:30 / Σαβ 09:30-15:00

FacebookKoilakos Carpark

InstagramKoilakos Carpark

 

ŠKODA Koilakos

http://www.koilakos.gr/skoda

Λεωφόρος Συγγρού 330, 17673, Καλλιθέα

Ώρες λειτουργίας: Δευ-Παρ 09:30-20:30 / Σαβ 09:30-15:00

Facebook: ŠKODA Koilakos

InstagramŠKODA Koilakos

  

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο «Οικογενειακό αυτοκίνητο: 5 συμβουλές για την καλύτερη αγορά;»;

Διαβάστε περισσότερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα άρθρα που σε αφορούν στο KoilakosBlog ή ακολουθήστε μας στο Facebook και το Instagram.

 

Διαβάστε επίσης

Άλλα σχετικά άρθρα:

Υβριδικό αυτοκίνητο & μεταχειρισμένο: τι πρέπει να προσέξετε
Service αυτοκινήτου: 4+1 συμβουλές για τον ετήσιο έλεγχό του
Εγγυημένα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από την Koilakos Carpark
Έλεγχος μεταχειρισμένου αυτοκινήτου: Τί περιλαμβάνει;
Μικρά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα: Οι 4+1 πιο value for money επιλογές
Ανταλλαγές αυτοκινήτων: Τα 5+1 SOS που πρέπει να γνωρίζετε
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με χαμηλή κατανάλωση: 4+1 προτάσεις
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με δόσεις: Τι πρέπει να προσέξω;
Αυτοκίνητο με πετρέλαιο το 2023: Φυσικά, αξίζει!
Μικρά τζιπ μεταχειρισμένα & τα πλεονεκτήματά τους
Τι μεταχειρισμένο αυτοκίνητο να πάρω (2023);
ŠKODA Service - Φανοποιείο στην Koilakos S.A: Η 1η σας επιλογή
EVBOX: Έξυπνοι σταθμοί ηλεκτρικής φόρτισης & λογισμικό
Εκδρομή στην Πάρο με το ŠKODA ENYAQ iV 80 από την Koilakos S.A.
ŠKODA KAROQ (2022): 7+1 λόγοι για να το κάνετε δικό σας!
Αυτόματα αυτοκίνητα και τα πλεονεκτήματά τους
ŠKODA SUV 2022 με την εγγύηση Koilakos
Καλοκαιρινός έλεγχος αυτοκινήτου
Leasing αυτοκινήτου και τί να προσέξετε
Πώς μπορείς να αγοράσεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο χωρίς... πονοκεφάλους;
6 Λόγοι που αξίζει να αγοράσεις καινούργιο αυτοκίνητο!
Η σημασία του service στη σωστή ώρα και η φανοποιία: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις μετά το ατύχημα
Φόρτωση φόρμας επικοινωνίας