22/08/2024

10 παραλίες στην Αττική για να πάτε με το αυτοκίνητο

Η Αττική διαθέτει αμέτρητες επιλογές από παραλίες για κάθε γούστο, με τις περισσότερες να είναι προσβάσιμες με το αυτοκίνητο. Ακριβώς επειδή λοιπόν περιλαμβάνει πληθώρα επιλογών, η οριστική απόφαση είναι… κομματάκι δύσκολη! Μην ανησυχείτε καθόλου όμως, καθώς είμαστε εμείς εδώ για εσάς! Στο παρόν άρθρο θα βρείτε τις κορυφαίες παραλίες στην Αττική που πρέπει να ανακαλύψετε με το αυτοκίνητό σας!

Παραλίες στην Αττική #1 – Ζούμπερι, Νέα Μάκρη

Η λίστα με τις καλύτερές παραλίες στην Αττική ξεκινά με το Ζούμπερι Νέας Μάκρης, στα βορειανατολικά. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι η εύκολη πρόσβαση και η μεγάλη ποικιλία σε ταβέρνες και καφέ για να περάσεις όλη τη μέρα!

#2 – Ερωτοσπηλιά, Πόρτο Ράφτη

Μια παραλία με μια… ιντριγκαδόρικη ονομασία που δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας! Είναι ένας φυσικός θησαυρός απαράμιλλης ομορφιάς με σήμα κατατεθέν τον βράχο-σπηλιά στην άκρη της παραλίας.

Παραλίες στην Αττική #3 – ΚΑΠΕ, Σούνιο

Παρά το κάπως… περίεργο όνομά της (πρόκειται για ακρωνύμιο), η παραλία αυτή ανήκει στις πιο must επιλογές! Κατεβείτε προσεκτικά τα περίπου 100 σκαλάκια της και αμέσως μετά σας περιμένει μια μαγική ακτή με ψιλό χαλάκι. Απέναντί σας, είναι το νησάκι Πάτροκλος, ιδανικό για να δοκιμάσετε τις κολυμβητικές σας ικανότητες ή να πρωταγωνιστήσει στις φωτό σας!

#4 - Άγιος Νικόλαος, Ανάβυσσος

Ο Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου θα σας κάνει να νομίσετε πως είστε στον Μπάλο στα Χανιά! Γιατί; Διότι έχει το ίδιο ξεχωριστό σχήμα καθώς και τον καταπράσινο λόφο με το εκκλησάκι στην κορυφή που είναι βουτηγμένος στη θάλασσα!

Παραλίες στην Αττική #5 – Σχοινιάς, Μαραθώνας

Η παραλία του Σχοινιά είναι ό,τι πρέπει για μεγάλες βόλτες χαλάρωσης ενώ η παραλία είναι γεμάτη με beach bars. Είναι μια πολύ δημοφιλής παραλία και ιδανική για οικογένειας καθώς έχει ρηχά και γαλήνια νερά. Είναι αναμφίβολα ο αγαπημένος προορισμός όσων διαμένουν στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

#6 – Δασκαλειό, Κερατέα

Το Δασκαλειό έχει τρία λιμανάκια με αμμουδερές παραλίες και κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά. Τα λευκά σπιτάκια με τις γαλάζιες πόρτες και τα παράθυρα που μπορείτε να ατενίζετε κολυμπώντας, παραπέμπουν έντονα σε σκηνικό Κυκλάδων!

Παραλίες στην Αττική #7 – Νησάκια, Αρτέμιδα

Η παραλία των extreme sports! Τα Νησάκια βρίθουν αδρεναλίνης, δράσης και περιπέτειας και είναι ο παράδεισος των surfers kai των kite-surfers! Ακόμα όμως κι αν δεν είστε ο τύπος των θαλάσσιων σπορ, αξίζει να τα γνωρίσετε απλά και μόνο για το θέαμα και το… vibe!

#8 – Ψάθα, Μάνδρα

Πηγαίνοντας στην Ψάθα, το σκηνικό αλλάζει άρδην καθώς πλέον βρισκόμαστε στον Κορινθιακό Κόλπο! Ωστόσο, παρά τα 90 λεπτά απόστασης από το Κέντρο θα απολαύσεις ερημικές και λιγότερο πολυσύχναστες παραλίες που πολλοί δεν ξέρουν καν ότι υπάρχουν!

Παραλίες στην Αττική #9 – Προσήλι, Πόρτο Γερμενό

Καμία λίστα με τις καλύτερες παραλίες στην Αττική δεν μπορεί να είναι επιτυχής ή αρκετά ψαγμένη, αν δεν περιλαμβάνει το Προσήλι! Το Προσήλι έχει πανέμορφα γαλαζοπράσινα νερά, ψιλό βότσαλο και πυκνή βλάστηση σχεδόν μέχρι εκεί που σκάει το κύμα! Θα νιώθετε ότι είστε περισσότερο στη Σκιάθο και την Αλόννησο παρά δίπλα στην Αττική!

#10 - Λεγρενά, Σούνιο

Γαλαζοπράσινα νερά, ψιλή άμμος και ένας ορίζοντας που δεν… τελειώνει θα σας κάνουν να ξεχάσετε ότι κολυμπάτε στην Αττική! Η εν λόγω παραλία, δεν περιλαμβάνει -τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα- κάποιο καφέ ή αναψυκτήρια, επομένως είναι ιδανική για απομόνωση! Εκτός αυτού, διαθέτει και μια τεράστια ακτογραμμή ώστε να βρείτε την ηρεμία που έχετε ανάγκη!

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο «10 παραλίες στην Αττική για να πάτε με το αυτοκίνητο»;

Διαβάστε περισσότερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα άρθρα που σας αφορούν στο KoilakosBlog ή ακολουθήστε μας στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε επίσης

Άλλα σχετικά άρθρα:

Škoda Now - Pay Later με πρώτη δόση το 2025*
Πώς να πετύχετε την καλύτερη αντηλιακή προστασία αυτοκινήτου;
Κλιματισμός αυτοκινήτου: πώς να απογειώσετε την απόδοσή του!
Τι παρέχει η καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου;
Υβριδικό αυτοκίνητο & μεταχειρισμένο: τι πρέπει να προσέξετε
Service αυτοκινήτου: 4+1 συμβουλές για τον ετήσιο έλεγχό του
Οικογενειακό αυτοκίνητο: 5 συμβουλές για την καλύτερη αγορά
Εγγυημένα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από την Koilakos Carpark
Έλεγχος μεταχειρισμένου αυτοκινήτου: Τί περιλαμβάνει;
Μικρά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα: Οι 4+1 πιο value for money επιλογές
Ανταλλαγές αυτοκινήτων: Τα 5+1 SOS που πρέπει να γνωρίζετε
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με χαμηλή κατανάλωση: 4+1 προτάσεις
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με δόσεις: Τι πρέπει να προσέξω;
Αυτοκίνητο με πετρέλαιο το 2023: Φυσικά, αξίζει!
Μικρά τζιπ μεταχειρισμένα & τα πλεονεκτήματά τους
Τι μεταχειρισμένο αυτοκίνητο να πάρω (2023);
ŠKODA Service - Φανοποιείο στην Koilakos S.A: Η 1η σας επιλογή
EVBOX: Έξυπνοι σταθμοί ηλεκτρικής φόρτισης & λογισμικό
Εκδρομή στην Πάρο με το ŠKODA ENYAQ iV 80 από την Koilakos S.A.
ŠKODA KAROQ (2022): 7+1 λόγοι για να το κάνετε δικό σας!
Αυτόματα αυτοκίνητα και τα πλεονεκτήματά τους
ŠKODA SUV 2022 με την εγγύηση Koilakos
Καλοκαιρινός έλεγχος αυτοκινήτου
Leasing αυτοκινήτου και τί να προσέξετε
Πώς μπορείς να αγοράσεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο χωρίς... πονοκεφάλους;
6 Λόγοι που αξίζει να αγοράσεις καινούργιο αυτοκίνητο!
Η σημασία του service στη σωστή ώρα και η φανοποιία: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις μετά το ατύχημα
Φόρτωση φόρμας επικοινωνίας